DUKLA HRABYŇ - SANITRANS OPAVA

26.05.2013 18:00

               

                   !!!  FINÁLE  PLAY- OFF  !!!

   !!! DUKLA  V NEDĚLI PADLA A KONČÍ DRUHÁ !!!

 

                                   NEDĚLE 26.KVĚTNA 2013

                             

                                                                     

                  DUKLA HRABYŇ             SANITRANS OPAVA

                                 0            (0:1, 0:1, 0:1)            3

Ke konci týdne gradovala teoretická příprava na třetí zápas. Posilou se nyní stal trenér Macík, a to se vším všudy. Byla určena herní taktika, byla porada, trochu jsme navodili „profi“ atmosféru a la prvoligový Sokol. Byly změny v sestavě, vše se promíchalo podle taktiky. Lajny, co byly spolu dosud, se rozbily, úkoly byly jasně stanoveny. A byla změna i mezi tyčemi, Beny onemocněl, takže šel chytat Bobeš. Bohužel nám to všechno nevyšlo a stanovený koncept se začal velice rychle hroutit…

Taktika nebyla špatná a mohla nést ovoce, ale asi jsme pomíchali jablka s hruškami, protože je těžké na úrovni Dukly, kde se scházíme jen na zápasy, něco takového rychle vytvořit a perfektně splnit. Navíc ještě musí být štěstíčko, aby to vyšlo. A to jsme si hned po úvodní buly pohněvali, protože Opava šla rychle do vedení (zase!), když jsme trošku zbytečně faulovali a inkasovali v oslabení. To byla první díra do našeho záměru, navíc jsme neposílali naši nejútočnější pětici do hry tak často, jako bychom si přáli, cílem bylo udržet elitní formaci Sanitrans. To se celkem dařilo, opavské hvězdy se neprosazovaly, ale soupeř stále vedl! Gól jsme potřebovali dát my a nám se nedařilo dostat hosty pod tlak… Paradoxně jsme v tomto, třetím a domácím, finálovém utkání měli nejméně příležitostí ke vstřelení branky.

Ve druhé třetině jsme ke gólovému úspěchu měli nejblíže. To, když se Milhaus ocitl sám před hostujícím gólmanem, ale na to, aby usměrnil touš za něj, byl moc blízko, takže své míchání v branku nezúročil. A takřka následně uhodilo na druhé straně! Sudí za včasné vyběhnutí vyměnili naše hráče na buly, došlo k jeho prohře a přesné střele. Vše nasvědčovalo tomu, že plán sérii prodloužit nesplníme.

Závěrečné dějství jsme již vzali útokem. Taktika šla stranou, šli jsme na zteč! Ale dříve, než jsme se mohli k náporu nadechnout, přišel takový odražený míček, který přesnou střelou soupeř zase zakončil. Opava (opět!) vytěžila z minima maximum, měla neuvěřitelnou produktivitu a to rozhodlo. Rozhodlo v celé sérii, ne pouze v neděli v Balnar Aréně.

Moc škoda, finále by slušelo více zápasů, ale nedá se nic dělat. Sanitrans zaslouženě obhajují své loňské vítězství, Dukla po loňském bronzu přidává nyní stříbro. Přiznejme si, na zlato jsme neměli, soupeř byl silnější než v loňském semifinále. Nicméně važme si toho, že v takové partě jsme ještě schopni se vůbec sejít a zahrát si spolu, pak i to stříbro má svým způsobem nádech zlata…

        

 

Branky

Čas

Střelec

1. asistent

2. asistent

Stav

2:57

Římský, Jindřich

Vlašánek, Radek  

Matěják, Aleš  

0:1

21:03

Vlašánek, Radek

Přikryl, Jan  

 

0:2

26:09

Římský, Jindřich

Vlašánek, Radek  

Žůrek, Petr  

0:3