Sanitrans - Dukla 2.semifinále

21.05.2012 16:41

 

SANITRANS Opava  2 : 1  Dukla Hrabyň

                                  pr. 

                     (0:1, 1:0, 0:0, - 1:0) 

 

V sobotu se Dukla (a to je moc škoda!) neposbírala ani do dvou pětek a to ovlivnilo mnohé. Přesto se devět statečných (s tím desátým - Endym v brance) semklo a vytvořilo val ve středním pásmu, který hbitým Sanitrans moc neseděl. Jistě, obětovali jsme některé hráče pro urputnou defenzívu, ale museli jsme, bylo nás málo. Naše tři křídla to měla složité, opravdu nezbývalo moc sil na to nějak výrazněji hrozit. Ale přesto jsme byli nebezpeční. Především navrátilec Milhaus (do sestavy se vrátil i Pavel Tomeš, ale ten se úpěnlivě věnoval bránění), který byl hodně vidět a je moc škoda, že si v samotném závěru obnovil své zranění nártu a s největší pravděpodobností to je pro něj v této sezóně konec. Také on otevřel skóre poté, co Kamilú krásně zavřel pásmo a jeho nahozený míček rutinérsky naservíroval mladý Velčulin pro Miloše - 0:1! To měl vidět starší brácha Vzteklý pes - přihra jak z partesu (pro ty, co nerozumí, jen vysvětlím, že Roman si tuhle přezdívku vysloužil ještě v juniorském věku, kdy balón nepůjčil nikomu a jezdil sám placem křížem krážem - no prostě vzteklý pes). Opava byla zaskočena, tím spíše, že naši beci krásně lobovali a snažili jsme se hrát pryč od Endyho. A když už něco prošlo, Endy to jistil (především v úvodu ještě za bezbrankového stavu vyrazil jasný gól). Taktika celkem vycházela, ale křídlům začaly docházet síly a nebylo moc šancí, aby je naše defenzíva (tedy beci a centři) podpořili, pakliže jsme chtěli Sanitrans držet na uzdě a neotvírat naše zadní vrátka. Tento norský nebo prešovský (vyberte si) beton držel, ale bohužel jedinkrát nám to nevyšlo. Hokej i hokejbal jsou hry chyb, jedinkrát v základní hrací době jsme zaváhali na červené čáře a rychlý výpad do našeho pásma Opaváci využili - 1:1. Škoda, ale jeli jsme dál.

Závěr byl dech beroucí. Všudybýlek Miloš napálil horní tyčku a v naprostém závěru jsme dostali po faulu příležitost početní výhody. Tu jsme měli využít! Jenže, nesehráli jsme ji dobře, buď díky únavě, nebo díky nervózní hře, ale moc jsme ani soupeři nezatopili, s jedinou výjimkou, kdy Kozub dorážel v těsné blízkosti a už jsme zvedali ruce, ale gólman Sanitrans kryl.

Přišlo prodloužení a již bez zraněného Miloše, takže v osmi lidech… V prodloužení jsme dále hlídali střední pásmo jako psi a Sanitrans k ničemu nepouštěli, naopak! Vše mohl rozhodnout Šimi, když odraženou střelu po našem útočném vpádu málem usměrnil do odkryté opavské svatyně. Přišel trest. Jediné zaváhání, jediné nedorozumění, kdy po buly v obranném pásmu se míček dostal ze shluku bojujících hráčů na čepel toho opavského, který našel úplně odkrytého souputníka a ten takovou žabkou rozhodl. Opava křepčila, my trpěli, tak moc jsme chtěli výsledek udržet a zkusit penalty. Bylo nás fakt málo, a aniž bychom se chtěli vymlouvat, tomu jsme podřídili vše, bohužel to nevyšlo, ale i tak před statečným výkonem Dukly nutno smeknout…

 

Branky

Team    

Čas        

Střelec                      

1. asistent                    

2. asistent                    

Stav

DUK

7:51

Kusýn, Miloš

Velčovský, Lukáš  

Grabovský, Kamil  

0:1

SAN

14:38

Kučera, Přemek

 

 

1:1

SAN

41:23

Okruhlica, Matěj

Kavan, Aleš  

Raab, David  

2:1


 

 

                               stav série  1:1