Dukla Hrabyň - HBC Sokol Martinov

10.03.2013 15:15

 

 

 

 

                                                            

 

           DUKLA HRABYŇ           HBC SOKOL MARTINOV         

                          1         ( 0:1, 1:1,0:0 )            2

     

                       

Poslední zápas jedenáctého kola, kde proti sobě nastoupila Dukla a Martinov, přinesl jedno z nejlepších utkání tohoto ročníku. Martinov si po senzačním vítězství nad Opavou brousil zuby i na Duklu, se kterou na podzim prohrál 0:1.

A byl to právě Martinov, který se v polovině první třetiny dostal do vedení, když po nádherné akci zlomilo bezbrankový stav trio martinovských hráčů Tomáš Musálek, Petr Vávra a zakončovatel celé akce Radek Vávra – 0:1. Martinov pak byl do konce první třetiny lepším týmem a mohl své vedení navýšit, několikrát však své mužstvo výrazně podržel brankář Dukly Vladimír Benko, když už se zdálo, že akce martinovských musí skončit míčkem v síti Hrabyně.

I druhou třetinu začal lépe tým Martinova a v čase 15:15 navýšil své vedení na rozdíl dvou branek, to když se ujala akce Vojtěcha Homoly s Dominikem Weinfurterem – 0:2. Dukla se zpátky do zápasu dostala o tři minuty později, když po nahrávkách Jaroslava Darivčáka a Tomáše Šimka vsítil kontaktní branku Stanislav Laryš – 1:2.

Zápas pak pokračoval ve vysokém tempu až do konce druhé třetiny a často připomínal nasazením jednotlivých hráčů rozhodující zápasy play-off. K vidění byly i nějaké náznaky šarvátek, vylučovalo se však vždy na obou stranách.

V závěrečné třetině zápas gradoval, velkou příležitost vyrovnat měla Dukla v 28. minutě po vyloučení martinovského Besty, přesilovku však díky výborné a obětavé hře hostů nevyužila. Předzvěst závěrečného tlaku Dukly pak na konci 34. minuty uťalo vyloučení – za nedovolené bránění putoval na trestnou lavici Kamil Grabovský. Martinov tak měl šanci poměrně pohodově dohrát utkání v početní převaze, jenže až přespříliš laxní hra Martinova a obrovská bojovnost a odhodlání Dukly vyrovnat dala závěru utkání úplně jiný směr. Hrabyň v oslabení místo bránění vsadila vše na útok a i ve čtyřech hráčích zamkla v poslední minutě martinovské mužstvo v jeho obranném pásmu. Útočnou snahu pak Dukla podpořila ještě hrou bez brankáře a v závěrečných sekundách si vytvořila zdrcující převahu a množství stoprocentních šancí, které ale skončily na výborně chytajícím Davidu Poláškovi nebo na tělech obětavě hrajících obránců.

Martinov tak v závěru vynikajícího utkání uhájil jednobrankové vedení a oplatil svému soupeři podzimní prohru. Po tříbodové nečekané, ale o to cennější výhře proti Opavě tak Martinov naplno bodoval proti dalšímu favoritovi soutěže a rázem se posunul na průběžné třetí místo tabulky, Dukla v prvním jarním zápase i v poněkud zraněními prořídlé sestavě podala vysoce nadstandardní výkon, který však na zisk bodů nestačil.

Branky a nahrávky: 18:11 Laryš Stanislav (Darivčák Jaroslav, Šimko Tomáš) - 5:54 Vávra Radek (Vávra Petr, Musálek Tomáš), 15:15 Weinfurter Dominik (Homola Vojtěch).

Střely 20:30, Vyloučení 3:3, Přesilovky 1:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 25.