Falcon Ostrava - Dukla Hrabyň ( Ostrava - Zábřeh )

24.03.2013 15:00

      !!!! Dukla zabojovala a přehrála Falcon !!!!

             

                                                                       

                        Falcon Ostrava         x            Dukla Hrabyň

                                 3           ( 1:0, 2:2, 0:6 )           8

 

 

Divácky nejatraktivnější zápas víkendu se odehrál na hřišti v Ostravě – Zábřehu, kde proti sobě nastoupili na jaře nepříliš úspěšní Falconi s Duklou, která v minulé kole dokázala jako druhý tým v soutěži získat skalp první Opavy a tímto výsledkem ještě pořádně zamotala boj o vítězství v základní části.

Podobně dobře jako hrála po celý zápas s Opavou, vstoupila Dukla i do utkání proti Falconu. Domácí hráči nevěděli najít recept na dobrou kombinační hru soupeře a v úvodních deseti minutách mohli děkovat pouze brankáři Ondřeji Živčákovi, že je stav skóre stále bezbrankový. To jeho protějšek Vladimír Benko v brance Dukly si musel na první zákrok počkat až na konec desáté minuty, před tím měl největší práci při dalekonosném nahození, které trochu podcenil a ve snaze ho rychle rozehrát, jen tak tak neskončilo za jeho zády. Klíčovým momentem první třetiny se ukázalo první (a v nadprůměrně slušně hraném utkání také poslední) vyloučení zápasu. V nabídnuté přesilové hře Falconi několikrát nebezpečně zahrozili, až se na konci jedenácté minuty ujala střela Filipa Čahoje, kterému nahrávali Radim Blažej s Vojtěchem Juříčkem - 1:0.

Dukla se od začátku druhé třetiny snažila rychle vyrovnat, to se jí povedlo přesně v polovině šestnácté minuty, kdy nahrávku Stanislava Laryše zužitkoval ve vyrovnávací gól Tomáš Macko – 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel příliš dlouho, hned po vyhraném buly se z nahrávky Petra Parolka opět prosadil nejproduktivnější hráč Falconů v jarních zápasech soutěže Filip Čahoj, kterému stačilo šest vteřin, aby vrátil vedení na stranu svého týmu – 2:1. Dukla se ale nevzdala a to se jí vyplatilo hned o tři minuty později, když po souhře Josefa Janoše s Martinem Mackem srovnal Tomáš Šimko stav utkání na 2:2. Bláznivá část zápasu však pokračovala, uběhlo totiž pouhých patnáct sekund a Falconi byli opět ve vedení, které jim vrátil Vojtěch Juříček. Stav 3:2 pro domácí vydržel až do konce prostřední části hry, i když počet střel po dvou třetinách vyzníval výrazně lépe pro hosty – 14:28.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Hrabyně s jasným odhodláním pokusit se zvrátit nepříznivý stav utkání. Sami zřejmě nečekali, jakým stylem se jim to povede – hostující tým totiž předvedl jeden z nejlepších výkonů během celé existence soutěže. Z posledního dějství uplynulo pětatřicet vteřin, když vyrovnávací branku zařídil po nádherné kombinaci Pavel Tomeš, kterému stačilo po přesných nahrávkách Marka Miksy a Stanislava Laryše pouze zamést míček do branky Falconu – 3:3. Po vyrovnávací brance se opět opakovala situace jako v předchozích případech, tentokráte však na druhé straně. Pouhých šest sekund stačilo Dukle k tomu, aby obrátila vývoj utkání, po vyhraném buly a zisku pásma stínil falconskému brankáři nikým neatakovaný autor prvního gólu Tomáš Macko tak dokonale, že nahození Pavla Kozubka od mantinelu skončilo až za zády bezmocného Živčáka – 3:4. A aby toho nebylo málo, hned za dalších šestadvacet sekund už to bylo o dva góly, když míček po akci Stanislava Laryše s Radimem Vaculíkem usměrnil do branky Marek Miksa – 3:5. Dukle tak stačilo pouhých dvaatřicet vteřin, aby dokonale zvrátila stav utkání na svou stranu. Domácí mužstvo se pokusilo zastavit gólovou smršť Dukly oddechovým časem, síly na zvrat v tomto utkání už ale v sobě Falconi nenašli. Ba naopak. Perfektní výkon v poslední třetině podtrhli hráči Dukly ještě třemi góly, když se nejprve na konci třicáté minuty trefil Martin Matocha, aby pak svou druhou a třetí brankou v zápase dokonal hattrick a završil famózní představení Dukly v poslední třetině Marek Miksa – 3:8.

Falconi tak ztratili v přímém souboji o horní příčky tabulky dobře rozehrané utkání díky kolapsu v závěrečném dějství, Dukla se i přes nepříznivý stav po dvou třetinách vzchopila a po šestigólové smršti v poslední části hry si uchovala šanci se dokonce na dálku porvat o první místo v základní části, protože ze všech týmů má v posledních dvou kolech relativně nejlehčí los.

 

Branky a nahrávky: 10:49 Čahoj Filip (Blažej Radim, Juříček Vojtěch)(PP), 15:36 Čahoj Filip (Parolek Petr), 19:10 Juříček Vojtěch (Kološ David, Čahoj Filip) - 15:30 Macko Tomáš (Laryš Stanislav), 18:55 Šimko Tomáš (Macko Martin, Janoš Josef), 24:35 Tomeš Pavel (Miksa Marek, Laryš Stanislav), 24:41 Kozubek Pavel (Macko Tomáš), 25:07 Miksa Marek (Vaculík Radim, Laryš Stanislav), 29:48 Matocha Martin (Šimko Tomáš, Macko Martin), 32:43 Miksa Marek (Laryš Stanislav, Vaculík Radim), 35:01 Miksa Marek (Vaculík Radim).

Střely 20:43, Vyloučení 0:1, Přesilovky 1:0, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 20.

 

 

Branky

Team      

Čas           

Střelec                         

1. asistent

2. asistent

Stav     

FAL

10:49

Čahoj, Filip

Blažej, Radim  

Juříček, Vojtěch  

1:0

DUK

15:30

Macko, Tomáš

Laryš, Stanislav  

 

1:1

FAL

15:36

Čahoj, Filip

Parolek, Petr  

 

2:1

DUK

18:55

Šimko, Tomáš

Macko, Martin  

Janoš, Josef  

2:2

FAL

19:10

Juříček, Vojtěch

Kološ, David  

Čahoj, Filip  

3:2

DUK

24:35

Tomeš, Pavel

Miksa, Marek  

Laryš, Stanislav  

3:3

DUK

24:41

Kozubek, Pavel

Macko, Tomáš  

 

3:4

DUK

25:07

Miksa, Marek

Vaculík, Radim  

Laryš, Stanislav  

3:5

DUK

29:48

Matocha, Martin

Šimko, Tomáš  

Macko, Martin  

3:6

DUK

32:43

Miksa, Marek

Laryš, Stanislav  

Vaculík, Radim  

3:7

DUK

35:01

Miksa, Marek

Vaculík, Radim  

 

3:8